Autolainan korko

Autolainan korkoa tuijotellessa pitää muistaa, että viitekorko ja todellinen vuosikorko ovat kaksi täysin eri asiaa. Viitekorko on itse koron osuus, jonka päälle tulee usein tilinhoitomaksuja, aloituspalkkioita ja muita viitemaksuja. Tällöin on hyvä huomioida että edullinenkin vaikkapa 3% viitekorko saattaa muuttua kaikkine lisämaksuineen moninkertaiseksi.

Usein autoliikkeistä saa parhaat autolainan korot (jopa 0%), mutta pieneen auto-ostoon ei yleensä moista rahoitusta myönnetä. Tällöin on pankkilaina tai luottoyhtiön autolaina tarpeen.

Autolainan korko ja kilpailutus

Autolainan todelliset vuosikorot?

Autolainan todelliset vuosikorot vaihtelevat yleensä, 0%-10% välillä, mutta jopa 15% todellinen vuosikorko autohankinnalle ei ole täysin tavaton. Kun lainoja ja rahoituksia vertailee, on hyvä ottaa huomioon, että autolainan rahoitustarjous ei aina ole se paras laatuaan.

Pankin (esim. Nordean) tarjoamaan kulutusluottoon lisätään mm. alkuun aina nostopalkkio, joka on satasen luokkaa. Lisäksi joka kuukausi tulee korkojen päälle tilinhoitomaksut. Tällöin yhden vuoden maksuajalla asiakkaan ottama tonnin laina muuttuukin korkoineen noin 1200 euroon, jolloin pankin tarjoaman kulutusluoton todellinen vuosikorko on jo 20% paremmalla puolella. Toki tämäkin vuosikorko muuttuu edullisemmaksi mitä enemmän lainaa ottaa.

Jotta voit olla täysin varma omasta lainavalinnastasi suosittelen kilpailuttamaan lainan esim. Rahalaitos.fi:n kilpailutuspalvelulla. Kilpailuttaminen on ilmaista eikä sido ottamaan lainatarjousta vastaan – eli kyseessä on täysin riskitön palvelu!

button