Autolaina

Vinkit:
1. Kilpailuta autolainat Rahalaitoksen avulla. Tarjous usealta lainantarjoajalta – kilpailuttaminen ei sido mihinkään!
Kilpailuta heti >>

2. Hae jopa 10 000 €edullista autolainaa Euroloanilta, korko alkaen vain 8%.
Hae heti >>
Autolaina on aina iso päätös. Jotta autolainasta tulisi edullisempi, kannattaa tutustua tarkasti eri luotonantajien ja pankkien lainaehtoihin, sillä usein lainaan ilmaantuu odottamattomia lisäkustannuksia. Lisäkustannukset saattavat liittyä pelkkiin tilinhoitomaksuihin jotka ovat erittäin yleisiä rahoitusalalla, varsinkin auto- tai asuntolainaa ottaessa. Joskus kuitenkin huikeat toimeksiantomaksut ja aloitusmaksut paisuttavat autolainan uusiin mittoihin. Jotta säästyisi autolainaan liittyviltä päänsäryiltä, kannattaa tutustua alla oleviin vinkkeihin.

Autolaina

Autolainatarjouksia selaillessa ja etsiessä kannattaa aina tutustua koron sijaan todelliseen vuosikorkoon. Usein rahoitusyhtiöt, autokaupat ja pankitkin perivät normaalin lainakoron lisäksi perustamismaksuja, kuukausimaksuja, tilinhoitomaksuja ja monia muita lainaan liittyviä maksuja. Todellinen vuosikorko kuvastaa autolainan kokonaiskorkoa vuositasolla, sisältäen kaikki ns. ”piilokulut”, jolloin yllätyksiä ei pääse syntymään.

Usein autokauppojen tarjoamat huikeat ”autolainat kolmen prosentin korolla” ovat juuri näitä lainoja joihin lisätään kuukausittaisia autolainakustannuksia, jolloin kolmen prosentin vuosikorko jää pelkäksi unelmaksi. Todellisuudessa todelliset vuosikorot saattavat lähennellä kymmentäkin prosenttia.
Uutta autoa ostaessa kannattaa myös aloittaa autosäästäminen ajoissa. Jos on ehtinyt säästää autoa varten vaikka kolmasosan, tarjoaa yleensä rahoituslaitokset paljon edullisempaa autolainaa, koska heidän osaltaan riskit ovat paljon vähäisemmät. Jos muistaa vertailla autolainojen todelliset vuosikorot ja säästää ennen auton ostoa hieman rahaa sukanvarteen, saattaa autolainan saada markkinoiden alhaisimmilla rahoituskoroilla.

Pankit ovat usein (mutta eivät aina) edullisin vaihtoehto autolainan hankintaan. Ainakin jos on pankkinsa ”avainasiakas” tai etuasiakas, saattaa korko tippua monellakin prosenttiyksiköllä. Pankista autolainaa ottaessa kannattaa kuitenkin varautua kustantamaan osa auton hinnasta omalla osuudella, sillä pankit pienentävät mielellään korkoja, jos autolaina sijoitus on heille lähes riskitön.

Kannattaa myös muistaa, että usein autolainan yhteydessä sovitaan että auto on virallisesti rahoitusyhtiön omistama, kunnes autolaina on maksettu. Ennen autolainan loppuun maksamista saa autolla toki ajaa, mutta sen omistajaksi on rekisteröity rahoitusyhtiö. Mitä pienempi korko autolainalla on, sitä nopeammin sen saa maksettua, ja sitä nopeammin pääsee vihdoin nauttia täysin ikioman auton vauhdista. Jos auton ostaa yksityiseltä, kannattaa myös tutustua kolmannen osapuolen rahoittajiin autolainan tai joustoluoton merkeissä.

Lyhyenä kertauksena:

  1. Suosi todellista vuosikorkoa esitetyn koron sijaan.
  2. Yritä säästää osa auton hinnasta etukäteen.
  3. Suosi omaa pankkiasi, jos heillä on edullisemmat autolainan todelliset vuosikorot.
  4. Jos pankki ei ole vaihtoehto, kilpailuta autolaina rahoitusyhtiöillä.

Muista myös laskea itsellesi autolainan kustannukset autolainalaskurillamme!

 

18.5.2017, TN